Forum www.dysko-patia.eu Strona Główna
Forum www.dysko-patia.eu Strona Główna -> Medycyna niekonwencjonalna / ZIOŁA -> Nalewki Alkoholowe z Ziół. Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 0:17,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino aloesowe.
Liście aloesowe[roślina przynajmniej 3 letnia]przechowuje się w lodówce 7-10 dni,następnie starannie zgniata lub miele w maszynce,50dag.tej masy zalewa się 1/2 litra czerwonego wina gronowego i w zamkniętym naczyniu trzyma 3-5 dni w ciemnym miejscu.Wino przecedzone przez geste sito ,rozlewa się do butelek i przechowuje w lodówce.
Pije się w pierwszym tygodniu 3 dziennie po łyżce stołowej,następnie znów przez 3 tygodnie po łyżeczce do herbaty.Po dwutygodniowej przerwie można rozpocząć kolejny cykl.
pomaga w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy a także owrzodzenia jelita grubego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 0:23,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino z bzu czarnego.
Do 7 litrów wody dodajemy 2-2,5 kg.cukru,zagotowujemy,studzimy,wsypujemy 3 litry owoców bzu czarnego ,podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia,po czym studzimy pod przykryciem,dodajemy 2dag.drożdży,dokładnie mieszamy i przelewamy do gąsiora,postępując dalej jak z każdym domowym winem.Wino z owoców bzu[im starsze tym lepsze]reguluje trawienie,poprawia apetyt,usuwa zbędne złogi,a podgrzane można podawać także w przeziębieniu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 9:50,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino cebulowe.
Około 300g.cebuli zmielonej w maszynce do mięsa mieszamy ze 100g.miodu i butelką białego wytrawnego wina.Macerujemy przez 4-5 dni codziennie starannie mieszając.Przecedzamy i pijemy 1-3 dziennie po małym kieliszku jako środek ogólnie wzmacniający,zapobiegający szkorbutowi i miażdżycy naczyń.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 9:52,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




WINO CHRZANOWE.
100G.utartego chrzanu zalewamy butelką wina.Po 24 godzinach przecedzamy przez gęste płótno.Pijemy 3 dziennie po łyżeczce przy awitaminozie i fizycznym wyczerpaniu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:05,
adilbn
WYMIATACZ
WYMIATACZ

 
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: LbN
Płeć: Mężczyzna




I ty to wszystko na sobie testujesz Robercik? Yellow_Light_Colorz_PDT_04 Yellow_Light_Colorz_PDT_04 Yellow_Light_Colorz_PDT_04
To niezle zakrecony chodzisz!!! Yellow_Light_Colorz_PDT_04 Yellow_Light_Colorz_PDT_04 Yellow_Light_Colorz_PDT_04
A na serio to swietna robote odwalasz,musze tu zonke zmobilizowac,moze cos znajdzie dla siebie!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez adilbn dnia 30 Kwi 2009 ,Czw 10:25, , w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:21,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino z czosnku.
Około 20 średnich,rozgniecionych ząbków czosnku zalewamy sokiem z 4 cytryn i litrem przegotowanej wody.Mieszaninę przetrzymujemy przez całą dobę w cieple w przykrytym naczyniu.Następnie starannie odcedzamy i przechowujemy w szafce w zakorkowanej butelce.Pijemy winko rano i wieczorem po małym kieliszku w celu uodpornienia organizmu i zapobieganiu miażdżycy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:25,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino jałowcowe.
Około 60g.rozdrobnionych owoców jałowca zalewamy litrem wytrawnego wina,podgrzewamy do wrzenia na wolnym ogniu,odstawiamy dla zmacerowania pod przykryciem na 3 dni,odcedzamy i zlewamy do butelki.Pijemy codziennie rano na czczo kieliszek jako środek moczopędny,a na 30 minut przed posiłkiem dla pobudzenia apetytu.


Post został pochwalony 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:28,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino kminkowe.
3 czubate łyżki zmielonych owoców kminku zalewamy butelką białego wytrawnego wina i macerujemy przez 14 dni wstrząsając.Przecedzamy i pijemy 2-3 dziennie mały kieliszek po jedzeniu przy wzdęciach i różnego rodzaju zaburzeniach trawienia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:31,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino koprowe.
2 łyżki zmielonych owoców zalewamy 1/2 szklanki wrzątku,gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minut i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut.Po przecedzeniu stężony napar wlewamy do butelki białego wina wytrawnego i odstawiamy na kilka dni.Kieliszek takiego wina pijemy przy obfitych posiłkach w celu pobudzenia trawienia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:35,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino lawendowe.
10g.kwiatów lawendy,5g.owoców kolendry,2g.owoców anyżu macerować[często wstrząsając]przez 2 tygodnie,zalane 1/2 litra czerwonego wina.Przecedzić,zlać do butelki.Pić ma pół godziny przed jedzenie 3 dziennie po małym kieliszku przy złym trawieniu i braku apetytu,lub po jedzeniu jako środek żółciopędny,moczopędny,rozkurczający,przeciwdziałający wzdęciom.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:41,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino melisowe.
około 50g.świeżych rozdrobnionych liści zalewamy 1 butelką białego półwytrawnego wina i pozostawiamy w ciemnym miejscu na 3 doby.Po przecedzeniu pijemy 3 dziennie po 2-3 łyżki maceratu przed jedzeniem dla pobudzenia trawienia,a także jako środek łagodnie uspakajający.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:44,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino orzechowe.
Do butelki wytrawnego czerwonego wina gronowego dodajemy 50g.rozdrobnionych liści,wstrząsamy i odstawiamy na 10 dni,następnie dosypujemy 100g.cukru i odstawiamy na dalsze 5 dni.Pijemy po małym kieliszku 2-3 dziennie w niestrawności przy przewlekłym nieżycie żołądka i jelit.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:47,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino piołunowe.
5 łyżek rozdrobnionego ziela zalewamy 150g.wódki czystej.pozostawiamy w butelce przez dobę,dolewamy butelkę białego wytrawnego wina,odstawiamy na następne 24 godziny i przesączamy .Pijemy po 2 łyżce od herbaty 3 dziennie przed posiłkiem dla pobudzenia apetytu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:51,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Wino walerianowe.
Do butelki wina gronowego wlać 15g.nalewki z korzenia waleriany,dosypać łyżeczkę liści melisy i łyżeczkę ziela dziurawca,pozostawić na 14 dni,od czasu do czasu wstrząsając .Przecedzić,zlać do butelek.Pić po łyżce stołowej 1-2 dziennie najlepiej na godzinę przed snem,jako środek ogólnie uspokajający.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Robert dnia 30 Kwi 2009 ,Czw 10:51, , w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: 30 Kwi 2009 ,Czw 10:56,
Robert
TURBO PISACZ
TURBO PISACZ

 
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ziębice




Testuje co nie które przepisy więc jestem na fazie hihi.

ALE TAK NA POWAŻNIE JEŚLI PISZĘ ŻE ZALAĆ WÓDKĄ TO ZNACZY ŻE MUSI TO BYĆ WÓDKA ŻYTNIA.///JEŚLI PISZĘ ŻE ZALAĆ WINEM TO ZNACZY ŻE MUSI TO BYĆ WINO KUPIONE W SKLEPIE A NIE NASZE KTÓRE SAMI GDZIEŚ TAM PO KRYJOMU PĘDZIMY.!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Forum www.dysko-patia.eu Strona Główna -> Medycyna niekonwencjonalna / ZIOŁA -> Nalewki Alkoholowe z Ziół.
 
 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 3 z 4
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group

Regulamin

Design by: Infected-FX